Alles is gemaakt door "niets".

Dat is logischer dan door "iets".

Stel dat ik terug in de tijd zou gaan, een paar honderd jaar geleden en ik zou tegen iemand het volgende zeggen:

Ons is geleerd dat de aarde en alles erin en er omheen toevallig is ontstaan door een kosmische "scheet". Puur toevallig en dat is al miljarden jaren geleden. Daardoor zijn er giraffen, leeuwen, mensen, bomen, zon, maan, atmosfeer, zwaartekracht, liefde en verdriet ontstaan. Puur toeval. Dinosaurussen waren er miljarden jaren geleden en dat kunnen we precies uitrekenen als we ergens een botje vinden. De aarde draait 1000 kilometer per uur rond en houdt alle gebouwen, oceanen, zand en levende wezens vast. De zwaartekracht is zo sterk dat het zelfs water kan buigen. Oh ja, en we stammen van de apen af.

Als je dit zou vertellen werd je waarschijnlijk heel hard uitgelachen. Dat is nog zacht uitgedrukt. Men leerde namelijk de Bijbel. Dat was de waarheid.

Het was al duizenden jaren aardrijkskunde, opvoeding, geschiedenis, enzovoorts. Meer dan dat was er niet nodig.

De laatste hele korte periode (100-200 jaar) is alles ineens anders dan men altijd, duizenden jaren geleerd had.

Hoe kan dat? Is de mens in zo'n korte periode dan ineens zoveel slimmer geworden? Was iedereen tot een paar honderd jaar geleden dan echt zo dom?

Hebben we echt ineens ontdekt dat "toeval" en "niets" dit allemaal gemaakt zou hebben.

Alles OP de aarde is wel gecreëerd, maar de aarde ZELF niet.

Zou een schilderij dan ook toevallig onstaan kunnen zijn? Of is het toch logischer dat iemand die gemaakt heeft?

En eer je dan het schilderij of de schepper van het schilderij?


Toch erg knap dat in zo'n korte periode de duizenden jaren oude Bijbel ineens compleet overbodig gemaakt is.

Waarom zou je wel iets geloven wat totaal niet voor te stellen is en door honderden toevalligheden ontstaan is en niet iets wat gewoon gecreëerd zou zijn? Wat misschien evenmin moeilijk voor te stellen is.

Maar als je nooit een boek gelezen zou hebben en geen school gehad zou hebben zou je het dan logischer vinden dat het gemaakt is of dat het door een oerknal ontstaan is? Dat is een lastige vraag. De Bijbel is ook een boek, net als een geschiedenisboek. Misschien is hij dan wel toch minder zweverig dan veel mensen denken. Hoeveel mensen hebben de Bijbel tegenwoordig eigenlijk nog gelezen?

Het geloof is achterhaald?

Dat is eigenlijk de standaard geworden. Door alles wat we geleerd hebben, hebben we dus eigenlijk letterlijk het geloof in de Schepper afgeleerd.


Even een verhaaltje met een vleugje fantasie.

De bedoeling is om een punt duidelijk te maken. Het gaat er dus niet om of alles exact gebeurd is wat hier staat. 


Laten we eens even doen alsof er toch wel een schepper is en die noemen we God. 

Hij heerst in de hemel en is daar met zijn kinderen heel gelukkig.

Hij besloot een project te beginnen: Het creëeren van een aarde met mensen die naar zijn evenbeeld gemaakt moesten worden.

Stel dat het gelukt is, helemaal perfect. Vredig, mooi, liefdevol, gewoon precies zoals Hij het wilde.

Ondertussen werd zijn rechterhand (lucifer) heel erg jaloers en wilde het allemaal beter doen. Hij wilde net als God zijn, maar eigenlijk daar zelfs nog boven staan. Er ontstond een soort oorlog in de hemel.

Deze engel vormde een bedreiging in de Hemel en werd ter aarde geworpen met zijn aanhangers. (even de hele korte versie 😀) 


Hij wist dat hij nooit meer terug zou kunnen en uiteindelijk ook in de hel zou verdwijnen door zijn kwaad. Het enige wat hij nog kon doen is de tijd die hij op aarde was een beetje voor "god" spelen en zoveel mogelijk zieltjes afpakken en meenemen naar de hel.

Hij had inmiddels wel een grote afkeer gekregen van mensen en de Schepper, om het maar even voorzichtig uit te drukken.

Zelf kan hij eigenlijk niets. Heeft helemaal de macht niet die God heeft. Hoe zou hij dit dan aan pakken. De mensen moeten op het einde wel de illusie hebben dat hij die macht heeft.


Wat zou hij als eerste willen doen? Mensen misleiden, natuurlijk. Met als einddoel dat hij de grote god is van de wereld. Laten we dan beginnen bij de schepsels die al gemaakt zijn: Adam en Eva. Overtuig ze dat ze echt niet dood gaan als ze de regel overtreden. Sterker nog, ze gaan juist zien wat er allemaal kan hier op de aarde. Iets wat God zogenaamd verborgen wilde houden. Dit lukte dus. Nog meer zieltjes in de hemel werden misleid en kozen ook om een kijkje te nemen op de aarde. Dit werden dan allemaal nakomelingen van Adam en Eva. 

Gooi dus verschillende keuzes de wereld in wat men kan geloven. De meest voorkomende is te laten geloven dat God niet bestaat en dat je er het beste van moet maken, zolang je op aarde bent. Sex, drugs en Rock&Roll om het maar even simpel uit te drukken.

Maar het geloof in God is lastig af te leren. God zit namelijk diep in het dna van mensen. Daarom gooien we er ook een hoop valse geloofsstromen in, die wel op het echte geloof lijken, maar dan wel zonder "de oplossing", want ze moeten wel zijn kant op gaan bewegen. 

Hij wil natuurlijk wel iedereen onder controle hebben. Maar hij heeft geen krachten die God heeft. Dus gebruikt hij onderwijs, boeken, techniek, tv, media, noem het maar op wat er in de loop der jaren bij gekomen is om mensen te misleiden. 

Hé, lijkt dit concept niet een beetje op "The wizard of oz"? Toevallig, denk ik. Of toch niet? Of zou de filmindustrie ook een vorm kunnen zijn van hypnose. Dan kan hij meteen door zogenaamde fictie aankondigen wat hij van plan is. Anders heeft het ook geen waarde. Mensen zien het dan toch als fantasie. Goed idee! Doen we er ook bij. Gebruiken we ook entertainment erbij. Creëren we idolen, waar iedereen tegenop gaat kijken. Hebben we meteen 1 van de geboden verbroken. Slim, slim, slim.

We doen er ook allerlei ziektes, oorlogen, armoede en andere ellende bij zodat mensen een afkeer krijgen van God. Want als er echt een God zou bestaan zou er niet zoveel ellende zijn.


Ik kan zo natuurlijk door blijven gaan. Neem het met een korrel zout, als u wilt. Maar misschien begrijpt u waar ik naartoe wil.

Nu 6000 jaar later kunnen we in elk geval zien dat het behoorlijk goed gelukt is. Wie gelooft er nu nog echt in de oorspronkelijke Bijbel? 


Maar wat is nu ook al weer "Het probleem"? Zo heet deze pagina toch?


Nou. Niemand op deze wereld voldoet nog aan de regels van God. Sterker nog. Niemand KAN dat meer.

Dit betekent dus dat niemand goed genoeg is om terug naar huis, de hemel te gaan. Het is dus een hele slimme truc van de duivel, maar natuurlijk ook door de vrije wil van de mensen om van het geloof af te stappen. Onze lichamen lijken wel corrupt gemaakt, zodat ze bijna "van nature" willen zondigen. Maar het resultaat is wel dat iedereen naar de hel gaat. Want met zondes kun je niet terug naar huis.


Maar er is dus ook geweldig goed nieuws. Dat vind je bij het kopje "oplossing"