Hoezo maar 1 oplossing?

Om deze pagina te begrijpen is het verstandig om ook eerst de pagina "het probleem" te lezen.

Want waarvóór is er een oplossing en hoezo maar 1 oplossing?

De enige oplossing voor alles is om gered te worden uit deze wereld en van de dood. Het leven op aarde is maar tijdelijk, maar hierna is het voor eeuwig. Of je nou in de hemel eindigt of in de hel.

God accepteert geen zondes. Dus alleen zondevrije zielen worden thuis toegelaten. Maar God wil helemaal niet dat we naar de hel gaan. Al hebben we er nog zo'n potje van gemaakt. We zijn immers Zijn kinderen.

Dus wil je geen slachtoffer worden van verdrukking, misleiding, oorlog, etc..? dan is er maar 1 echte oplossing. Dat is het evangelie.

Als je die begrijpt, gelooft met je hart, jezelf uitspreekt en bekeert, dan ben je gered.

Zo simpel? Eigenlijk wel. In deze tijd waar wij in leven is het door God voor ons erg eenvoudig gemaakt. Maar je moet het wel echt geloven en aannemen. Het is een geschenk van de schepper. Een geschenk kun je ook afwijzen. Die vrije keuze is aan de mensen zelf.

Wat betekent het dan precies?

Hoeveel heb je over voor je kind?

Zou jij de straf op je nemen die je kind eigenlijk verdient? Ik denk dat we als ouders best ver zouden gaan om ons kind te redden.

Maar ook als deze een vreselijke gewapende bankoverval gepleegd heeft? Of misschien nog erger? Ik denk dat iedereen daar wel grenzen in heeft. Zou je een borgsom van honderden duizenden euro's bij elkaar lenen om je kind uit de gevangenis te redden? Dat hangt er denk ik ook vanaf of je kind echt spijt heeft en afstand neemt van die daden. Fouten toegeven en verbetering beloven maakt veel verschil. Ik denk dat je dan alles zou doen om die borgsom te betalen. Maar als je kind niks met je te maken wil hebben of zelfs weet van zichzelf gewoon lekker door te gaan als hij of zij vrij komt, dan wordt het een ander verhaal. Ik denk dat mijn punt hierin wel duidelijk is.

Evangelie gaat veel verder

Iemand zal de straf moeten betalen die je hebt verdiend. Met de dood als straf wordt de 2e dood bedoeld, dus nadat je menselijk lichaam is overleden. Vroeger werd daar een lam voor geoffert. Het bloed van de lam wast dan je zondes weg. Probeer je eens voor te stellen dat wanneer je een dodelijke zonde hebt begaan dat je een onschuldig lammetje moet pakken en moet afslachten. In sommige geloven wordt hier een feest van gemaakt, maar ik denk dat je wel kunt begrijpen dat dit in werkelijkheid voor mensen met geweten niet makkelijk is. Je past dus wel op wat je doet. Maar het is of het lam of jijzelf. Zo ging het dus vooral in de tijd van het oude testament toen de 10 geboden leidend waren.


Om de duivel en dus de dood te verslaan zal dus voor eens en voor altijd de boete betaald moeten worden die wij eigenlijk allemaal verdienen.

Daarom heeft onze Vader zichzelf als Jezus naar de aarde gebracht. Jezus Christus. Eigenlijk als offer voor al onze zonden.

Zo'n 33 jaar is hij volledig zondevrij op de aarde gebleven. Als enige mens ooit. Want het offer moet wel onschuldig zijn, anders zou Hij immers zelf de straf verdienen.

Hij heeft zichzelf laten martelen, aan het kruis laten spijkeren en Zijn bloed laten vloeien om zo voor ons de straf te betalen die wij allemaal verdienen. 3 dagen na zijn dood is hij opgestaan / opgehaald, terug naar de hemel en heeft zo dus de dood verslagen. Het opstaan uit de dood is voor veel mensen moeilijk voor te stellen, maar wel een heel belangrijk onderdeel van het verhaal om te geloven. Zeker aangezien het voor ons 2000 jaar geleden is. In die tijd zelf waren er honderden getuigen. Hoe verder je van de gebeurtenis af bent, des te moeilijker is het voor te stellen. Als God alles gecreëerd heeft, dan kan hij ook mensen terug halen wanneer Hij dat wil. Maar wel alleen als het moet, zoals beloofd. Als Hij Jezus eerder had opgehaald zodat hij de vreselijke straf niet had hoeven krijgen, waren wij niet gered geweest.

Als Christenen geloven wij dat dit uiteindelijk met ons ook gaat gebeuren.


Het is dus echt ongelooflijk wat hij voor ons gedaan heeft. Wij zijn hier de schuldigen en Hij heeft hiervoor vreselijk moeten lijden. Alleen om voor ons de vroegere, huidige en toekomstige zonden af te kopen. Waarom was dit allemaal nodig? Simpelweg omdat wij dit niet kunnen. Wij kunnen onmogelijk zondevrij leven. Onze huidige lichamen laten dit niet toe. 

Voor altijd gered, dus reden tot zondigen?

Niets is minder waar!!

Bekeren betekent eigenlijk dat je je gedachten over Jezus en ook over zondes helemaal omdraait, omkeert.

Je gaat dus anders kijken naar gedrag en gewoontes die je altijd normaal hebt gevonden.

Maar bovenal ga je inzien dat Jezus echt de absolute enige weg is naar huis, naar de hemel is. Geloof me, dan wil je echt niet meer zondigen.

Bovendien ga je echt merken dat er iets met je gaat gebeuren waardoor je echt gaat veranderen. Maar zondigen zal nooit helemaal weg gaan. Dat is ook logisch, anders zou Jezus voor niets voor je aan het kruis gestorven zijn. Hij heeft het afgehandeld, missie geslaagd. Omdat wij het zelf niet kunnen, hebben we dus een redding nodig! Je wilt dus niet meer zondigen OMDAT je gered bent en niet om gered te worden. Wij kunnen ons niet naar de hemel 'werken". Je gaat ook echt voelen dat Hij met je aan de slag gaat. Alsof Hij de regels in je hart schrijft. Klinkt raar, maar waar.


Maar het goede nieuws (wat het evangelie betekent) is natuurlijk wel dat je jezelf geen zorgen meer hoeft te maken. Je kunt gerust zijn dat je zeker naar de hemel gaat. God wil ons gerust stellen, niet onzeker maken. Eenmaal bekeerd, laat Hij je nooit meer los. Als we naast het geloven ook nog van alles zouden moeten doen dan weten we nooit zeker dat we naar de hemel gaan. De Bijbel leert ons dus juist dat je er zeker van kunt zijn. Als je het kado maar aan neemt. Het is dus niet om wat je doet, maar om wat je gelooft.

Maar je wilt wel meer goed doen en je wil ook het goede nieuws verspreiden.


Maar zulke erge zondes heb ik toch niet gepleegd?

Dat zou je misschien denken, maar misschien is het toch wel erger dan je denkt. Kijk maar even de inspiratiefilmpjes die het evangelie nog wat verduidelijken.

De Bijbel staat er vol mee

Om even een paar verzen uit de Bijbel (Engelse KJV versie) waaruit blijkt dat puur geloven in Jezus en het evangelie je redding is.


1. Corinthians 15:1-4 

1. Moreover, brethren, I declare unto you the gospel which I preached unto you, which also ye have received, and wherein ye stand;

2. By which also ye are saved, if ye keep in memory what I preached unto you, unless ye have believed in vain.

3. For I delivered unto you first of all that which I also received, how that Christ died for our sins according to the Scriptures;

4. And that he was buried, and that he rose again the third day according to the Scriptures:


John 3:16 16. For God so loved the world, that he gave his only begotten Son, that whosoever believeth in him should not perish, but have everlasting life.


Romans 10: 9-10 9. That if thou shalt confess with thy mouth the Lord Jesus, and shalt believe in thine heart that God hath raised him from the dead, thou shalt be saved. 10. For with the heart man believeth unto righteousness; and with the mouth confession is made unto salvation.

De drie eenheid

In het vorige verhaal werd verteld dat God zelf als Jezus naar de aarde is gekomen en dat hij na het geloof zelf als heilige geest in je gaat wonen. Zijn er dan meerdere "goden"? Nee. Absoluut niet. Er is en blijft maar 1 God. Erg belangrijk om te beseffen.

Probeer het voor te stellen dat je zelf als je bij je moeder bent een zoon bent, thuis een vader en wanneer je bij je zus op visite gaat ben je een broer. Je bent en blijft dezelfde persoon, maar toch verschillende rollen. 

Nu is dit geen perfecte uitleg, maar je moet zien dat God dus meerdere onderdelen is. Net als je zelf uit een lichaam bestaat, een ziel en een geest. Ook hierover staat een filmpje op de inspiratiepagina.

The book, the blood, the blessed hope

Dit zijn eigenlijk de 3 belangrijkste dingen die wij als Christenen geloven.

Het juiste boek lezen, vertrouwen in het bloed van Jezus Christus en de hoop op de opname. 

Het laatste is een belangrijk onderdeel.

Natuurlijk sowieso opgenomen worden in de Hemel, maar ook dat er ooit een opname komt voordat de eindtijd begint.

Misschien heb je de laatste decennia vaak gehoord over mensen die zeggen dat het einde van de wereld nabij is. Ook veel films als "2012" e.d.

Toch is het zo raar nog niet, aangezien in de Bijbel staat dat deze aarde een keer ophoudt. Verschillende boeken in de Bijbel verwijzen naar deze eindtijd: Daniël, Mattheus 24 en 25 en vooral het laatste boek: De openbaring.

We worden dan opgenomen voor dat die tijd begint, net als met Jezus ook gebeurd is. 

Er staat in de Bijbel dat 1 dag 1000 jaar is en 1000 jaar 1 dag. Voor velen betekent het dat we het einde naderen van 6000 jaar.

De aarde is in 6 dagen geschapen, dus dat zou 6000 jaar zijn, waarna dag 7, de sabbath, dus 1000 jaar rust en vrede zal zijn.

Zonder hier diepgaand op in te gaan is "The blessed hope" wel een onderdeel wat Christenen bezig houdt.